Sıkça Sorulan Sorular
Kimler proje başvurusunda bulunabilir?
- Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde görev yapan Öğretim Üyeleri ile doktora ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış öğretim elemanları proje başvurusunda bulunabilir.
BAP Koordinatörlüğüne proje başvurusu nasıl yapılır?
- Belirlenen takvim aralığında Üniversitemiz Otomasyon ve Yönetim Sistemi kullanılarak gerçekleştirilir.
Devam eden bir proje ile ilgili satın alma, ek süre, ek bütçe ve diğer talepleri kim gerçekleştirebilir?
- Proje ile ilgili olarak her türlü talep sadece proje yürütücüsü tarafından BAP koordinatörlüğüne yapılır.
Proje ara raporları nasıl ve ne zaman verilecek?
- Kabul edilen projelerle ilgili her 6 ayda bir ara rapor hazırlanarak BAP Koordinatörlüğüne teslim edilir. Projeden harcama yapılabilmesi ara raporların komisyonca kabulüne bağlıdır.
Proje sonuç raporunu ne zaman teslim edilir?
- Projenin sona ermesinden itibaren 3 ay içinde, 1 nüsha olarak tüm araştırma sonuçlarını içeren “Sonuç Raporu”, incelenmek üzere Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimine verilir. Sonuç raporu bağlı bulunulan enstitünün tez yazım kurallarına uygun olarak hazırlanacaktır. Ayrıca araştırma devam ederken bilimsel toplantılara sunulan bildiri metinleri ile varsa ara yayınların birer örneği de sonuç raporuna eklenmelidir. Projeden elde edilen ulusal veya uluslararası dergilerde yayınlanan makaleler sonuç raporuna ek olarak sunulmalıdır.
- Sonuç raporu olduğu gibi kabul edilebilir, reddedilebilir ya da üzerinde değişiklikler yapılmak üzere iade edilebilir. Değişiklik için iade edilen sonuç raporları proje yöneticisi tarafından yeniden hazırlanarak belirtilen süre içerisinde tekrar verilir.
- Bilimsel makalelerde çalışmanın Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından desteklendiğinin (proje no belirtilerek) açık bir şekilde belirtilmesi zorunludur. Aksi tespit edilen durumlarda öngörülecek yaptırımların yerine getirilmesine BAP Komisyonu karar verir.
Proje sonuçlandığında satın alınan demirbaşların durumu nedir?
- Projeler için BAP Koordinasyon Birimi tarafından sağlanan makine ve teçhizatların mülkiyeti BAP birimine aittir. Makine ve teçhizatlar ile tüketim malzemelerinin alım aşamasında BAP Koordinasyon Birimi tarafından giriş işlemi yapıldıktan sonra proje yürütücüsünün bağlı olduğu birime taşınır işlem fişi ile devir işlemi yapılır. Teslim alınan makine ve teçhizatlar ile tüketim malzemeleri ilgili birim tarafından taşınır teslim belgesi ile proje yürütücüsüne teslim edilir.
- BAP Komisyonu tarafından proje sonuç raporunun kabul edilmesine müteakiben 10 iş günü içerisinde BAP Koordinasyon Birimi tarafından proje yürütücüsünün bağlı olduğu birim bilgilendirilir.
- BAP Koordinasyon Birimi tarafından yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili birim tarafından makine ve teçhizatların kontrolü yapılarak iade alınır. Daha sonra dayanıklı taşınır listesi düzenlemek ve ortak kullanım alanı sorumlusunun imzası alınmak suretiyle ortak kullanım alanında kullanıma açılır.
- Tüketim malzemelerinin çıkış işlemi proje yürütücüsünün proje süresi içerisindeki kullanım durumuna göre ilgili birim tarafından taşınır istek belgesi, taşınır işlem fişi ve tüketim malzemeleri dönem çıkış raporu düzenlenerek yapılır.
- Makine ve teçhizatlara hurdaya ayırma, başka bir birime devir vb. işlemlerin gerçekleşmesi durumunda ilgili birim tarafından BAP Koordinasyon Birimi 10 iş günü içerisinde bilgilendirilir.
- Daha önce alımı yapılan makine ve teçhizatların, BAP Koordinasyon Birimi tarafından desteklenmesine karar verilen bir projede talep edilmesi durumunda talep edilen makine ve teçhizatın bulunduğu birim tarafından proje yürütücüsünün bağlı olduğu birime taşınır işlem fişi ile devir işlemi BAP Koordinasyon Birimi koordinatörlüğünde gerçekleştirilir.
- Çalınma, kaybolma gibi nedenlerle yok olmalarda ya da yıpranma, kırılma veya bozulma gibi nedenlerle kullanılamaz hale gelen hallerde kasıt, kusur, ihmal veya tedbirsizlik olup olmadığı ilgili birim tarafından kurulan komisyon tarafından araştırılarak sonuçları ayrı bir tutanakta belirtilir ve Taşınır Mal Yönetmeliği 5. maddesi, 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu 48. maddesi ve 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu 53. maddesi hükümlerine göre işlem yapılır.